

Merrimack Valley Transportation Committee December 9, 2021, 1 p.m.

Agenda

1:00 p.m. Welcome and Introductions (5 minutes)

1:05 p.m. Public Participation Plan Update and Outreach (15 minutes), Mary Kay Beninati and Betsy Goodrich

Discussion: Outreach to different constituencies while still in the Pandemic (i.e. elderly, low income, LEP, neighborhoods). Challenges of virtual meetings/in-person meetings during a pandemic. Organizations to add to list (freight), outreach techniques, etc.

1:20 p.m. Discussion on Transportation Safety (20 minutes), Tony Komornick

Discuss crash clusters and MassDOT Safety Performance Measures and Targets (Vision Zero).

- **1:40 p.m. UPWP** (15 minutes), Tony Komornick and Betsy Goodrich Discussion about studies for the current UPWP and the FFY 2023 UPWP.
- **1:55 p.m. TIP** (15 minutes), Tony Komornick and Mary Kay Beninati Discussion: FFT 2022 project updates as well as proposed project ideas for available funding in the current TIP year.
- 2:10 p.m. Transit Needs Discussion (15 minutes), Noah Berger, MVRTA
- 2:25 p.m. Announcements and New Business